Programma

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge bestaat uit twee fases. Op basis van de bedachte ideeën uit fase 1, worden 3 finalistenteams geselecteerd om te presenteren op het jubileum. In fase 2 worden deze teams professioneel voorbereid op hun presentatie.

Fase 1: Ideeën bedenken

Masterclass

21 februari – hele dag @ NLR, Amsterdam

De Masterclass is de officiële start van de 100 Jaar Luchtvaart Challenge en hier komen de 8 deelnemende teams voor het eerst bij elkaar. Op deze dag ontmoet je jouw teamgenoten en leer je de uitdagingen van een duurzame luchtvaart kennen. Je volgt workshops die je helpen om de uitdaging waarvoor jij een idee bedenkt grondig te analyseren. Ook krijg je een crashcourse van vakkundige experts uit de luchtvaartsector. Aan het eind van de dag weet je alles over jullie uitdaging en heb je met jouw team een plan van aanpak gemaakt.

Innovation Lab
1 maart – hele dag @ KLM, Amsterdam

Op deze dag helpen workshops en trainingen jou en je teamgenoten om zoveel mogelijk out-of-the-box ideeën te bedenken. Zowel coaches voor creatieve begeleiding als inhoudelijke experts staan voor jullie klaar. Aan het eind van de dag presenteren jullie je voorlopige idee aan een jury. Deze jury bepaalt welke 3 teams worden geselecteerd voor de volgende fase én zullen presenteren op het jubileum.

 

Fase 2: Voorbereiding finalistenteams

Als je na het Innovation Lab in één van de drie finalistenteams zit, word je onder professionele begeleiding klaargestoomd om op het 100 jarig jubileum te presenteren aan de top van de luchtvaartsector. Een goede boost voor je persoonlijke ontwikkeling dus!

 

Validation Lab
8 maart  – hele dag @ NLR, Amsterdam

Je volgt op deze dag een training over hoe je idee te valideren en structureren. Vervolgens ga je daar met je team daadwerkelijk mee aan de slag. Inhoudelijke experts staan voor jullie klaar om te ondersteunen. Aan het eind van de dag staat jouw idee als een huis en ben je klaar om te beginnen met de voorbereidingen voor de presentatie!

 

Presentatietraining

11 maart  – hele dag @ SustainableMotion kantoor, Amsterdam

Je krijgt in deze training handvatten hoe je jullie idee het beste kunt presenteren op het jubileum om de aanwezigen met jullie idee te verrassen. Ook leer je op welke manier je PowerPoint op een professionele manier gebruikt. Aan het eind van de dag zijn jullie klaargestoomd voor de presentatie op het jubileum!