Over ons

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge is een initiatief van KLM, NLR en GKN Fokker en is ontwikkeld door projectbureau SustainableMotion. Hier lees je meer over de achtergrond van deze challenge en de betrokken partijen.

Waarom de 100 Jaar Luchtvaart Challenge?

In 2019 bestaan 3 belangrijke Nederlandse luchtvaartspelers, KLM, NLR en GKN Fokker, 100 jaar en dat wordt gevierd op een exclusief jubileum op 14 maart. Om er voor te zorgen dat vliegen óók de komende 100 jaar aantrekkelijk blijft, is het essentieel dat de luchtvaart verder verduurzaamt.

Stem van nieuwe generatie
Tijdens het jubileum is de stem van de nieuwe generatie een belangrijk onderdeel en specifiek de ideeën die zij hebben voor een duurzame luchtvaart in 2050. Om tot deze ideeën te komen wordt in de periode voorafgaand aan het jubileum de 100 Jaar Luchtvaart Challenge georganiseerd. Tijdens deze challenge bedenken studenten en recent afgestudeerden in teams ideeën voor een duurzame luchtvaart. De drie teams met de beste ideeën mogen deze presenteren op het jubileum aan de top van de luchtvaartsector om hen aan het denken te zetten voor een duurzame luchtvaart in 2050.

 

d

KLM

De oudste luchtvaart-maatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

 

d                      

dd

NLR

De nationale kennisorganisatie op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

 

d                  

dd

GKN Fokker

Een Nederlandse fabrikant van vliegtuigonderdelen. Sinds 2015 is Fokker een onderdeel van GKN.

 


Organisatie

Wie organiseert de 100 Jaar Luchtvaart Challenge?

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge wordt in opdracht van KLM, NLR en GKN Fokker georganiseerd door SustainableMotion, een concept- en eventbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen en uitvoeren van programma’s die bedrijven frisse inzichten geven. Zo worden bedrijven toekomstbestendig in een snel veranderende wereld.

Meer weten over SustainableMotion en de andere projecten?

Bekijk de website: