Veelgestelde vragen

Hier vind je alle informatie over de 100 Jaar Luchtvaart Challenge! Is iets toch nog niet helemaal duidelijk? Stuur dan een mailtje naar info@sustainablemotion.nl

Wat is de 100 Jaar Luchtvaart Challenge?

Tijdens de 100 Jaar Luchtvaart Challenge bedenk jij verrassende ideeën voor een duurzame luchtvaart in 2050 én krijg je de unieke kans om deze te presenteren aan de top van de luchtvaartsector op een exclusief jubileum.

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge bestaat uit twee fases. 24 deelnemers beginnen in teams van 3 in de eerste fase van de challenge. Tijdens deze fase bedenken deze 8 teams onder professionele begeleiding innovatieve ideeën voor een van de uitdagingen. Op basis van de bedachte ideeën, worden 3 finalistenteams geselecteerd die door gaan naar fase 2, waarin zij klaargestoomd worden om te presenteren op het jubileum. Meer weten? Bekijk het programma van de challenge hier!

Waarom de challenge?

In 2019 bestaan 3 belangrijke Nederlandse luchtvaartspelers, KLM, NLR en GKN Fokker 100 jaar en dat wordt gevierd op een exclusief jubileum. Om er voor te zorgen dat vliegen óók de komende 100 jaar aantrekkelijk blijft, is het essentieel dat de luchtvaart verder verduurzaamt.

Stem van nieuwe generatie
Tijdens het jubileum is de stem van de nieuwe generatie een belangrijk onderdeel en specifiek de ideeën die zij hebben voor een duurzame luchtvaart in 2050. Om tot deze ideeën te komen wordt er in de periode voorafgaand aan het jubileum de 100 Jaar Luchtvaart Challenge georganiseerd. Tijdens deze challenge bedenken studenten en recent afgestudeerden in teams ideeën voor een duurzame luchtvaart. De drie teams met de beste ideeën mogen deze presenteren op het jubileum aan de top van de luchtvaartsector om hen aan het denken te zetten voor een duurzame luchtvaart in 2050.

Voor wie is de challenge?

Voor studenten of voor recent afgestudeerden met maximaal 2 jaar werkervaring, die zich willen inzetten voor een duurzame luchtvaart in 2050. Het maakt daarbij niet uit welke studie je doet of hebt gedaan. Sterker nog, elke studieachtergrond kan van waarde zijn om in interdisciplinaire teams tot oplossingen te komen voor de uitdagingen van de luchtvaartsector. Ben je op zoek naar unieke praktijkervaring? Dan is de 100 Jaar Luchtvaart Challenge de perfecte mogelijkheid voor jou!

Heb ik voorkennis over de luchtvaartsector of duurzaamheid nodig?

Nee, specifieke voorkennis over de luchtvaartsector of duurzaamheid is niet noodzakelijk. De interdisciplinaire teams, de Masterclass en professionele begeleiding zorgen ervoor dat jij samen met teamgenoten beschikt over de juiste skills en kennis die nodig zijn om mee te doen! De 100 Jaar Luchtvaart Challenge biedt juist de mogelijkheid meer over deze onderwerpen te leren!

Wat levert de challenge je op?

Tijdens de 100 Jaar Luchtvaart Challenge krijg je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verder verduurzamen van de luchtvaartsector, door met jouw ideeën die je presenteert op het jubileum de top van de luchtvaartsector aan het denken te zetten. Met een multidisciplinair team werk je aan een innovatieve oplossing waar de luchtvaartsector echt wat mee kan. Je doet dus zeer relevante praktijkervaring op!

Ook ontwikkel je jezelf in korte tijd op professioneel niveau. Het programma biedt begeleiding door experts en diverse workshops en trainingen, die jou en je teamgenoten helpen in korte tijd een bijzondere prestatie neer te zetten.

Bovendien komt de luchtvaartsector maar wat graag in contact met nieuw talent. Jij krijgt de kans jezelf tijdens de 100 Jaar Luchtvaart Challenge te profileren binnen deze sector. Dit levert een waardevol en inspirerend netwerk op.

Kortom, de 100 Jaar Luchtvaart Challenge biedt de unieke mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzaam Nederland!

Hoe werkt de aanmeld- en selectieprocedure?

Schrijf je vóór 13 februari individueel in via het aanmeldformulier. Bij je aanmelding stuur je je CV en een motivatie mee.

De opdrachtgevers selecteren de 24 kandidaten die aan de challenge mogen deelnemen op basis van hun CV en motivatie. Er is dus beperkt plek, dus zorg dat je opvalt! Alle geselecteerden krijgen na de selectie (op 14 of 15 februari) een uitnodigingsmail. Als je geselecteerd bent, heb je 24 uur de tijd om op deze uitnodiging in te gaan, hierna vervalt de uitnodiging.

Meld ik me individueel of met een team aan?

Je meldt je individueel aan voor de challenge. Natuurlijk kun je ook je vrienden aansporen om mee te doen, maar er is geen garantie dat jullie samen in een team worden geplaatst. De opdrachtgevers selecteren de deelnemers voor de challenge. Deze deelnemers worden in 8 multidisciplinaire teams ingedeeld, met elk 3 teamgenoten. Hierbij wordt gekeken naar ervaring en studieachtergrond. Zo krijg je een interessante mix van teamgenoten die elkaar perfect aanvullen! Tijdens de Masterclass leer je je teamgenoten in korte tijd goed kennen.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deelname?

De 100 Jaar Luchtvaart Challenge is te combineren naast je studie of andere werkzaamheden. Als je je aanmeldt, verwachten we dat je op de volgende dagen aanwezig bent:

  • Donderdag 21 februari – Masterclass (dag)
  • Vrijdag 1 maart – Innovation Lab (dag)

Wanneer je in één van de 3 finalistenteams zit die worden geselecteerd om te presenteren op het jubileum verwachten we dat je ook de volgende dagen aanwezig bent:

  • Vrijdag 8 maart – Validation Lab (dag)
  • Maandag 11 maart – Presentatietraining (dag)
  • Donderdag 14 maart – 100 Jarig Jubileum (middag)

Moet ik van te voren al een idee hebben?

Nee, je hoeft nog geen idee te hebben voor één van de uitdagingen. Tijdens de Masterclass leer je je teamgenoten en de uitdaging kennen. Vervolgens helpen de workshops en trainingen tijdens het Innovation Lab jou en je teamgenoten om zoveel mogelijk ideeën te genereren. Zowel coaches voor creatieve begeleiding als inhoudelijke experts staan voor jullie klaar.

Zijn er kosten verbonden aan deelname?

Nee, deelname aan het programma is kosteloos en de evenementdagen met trainingen en workshops zijn geheel verzorgd.